Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden

Desoto Luxery

Sale-29%
Desoto Luxery overhemd slim fit donkerblauw supima katoen jersey tricot
Bekijk alle - maten

Desoto Luxery overhemd slim fit donkerblauw supima katoen jersey tricot

10008-30 051 Desoto Luxery heren overhemd slim fit donkerbla..
€139,95 €99,95

Desoto Luxery bestaat uit overhemden, polo's lange mouw en polo's korte mouw gemaakt van supima katoen

De naam “Supima” is een afkorting voor Superior Pima en geeft aan dat de kleding gemaakt is van 100% Amerikaanse Pima katoen. Supima is daarmee de merknaam voor Amerikaans luxueus katoen.

Pima Katoen is een algemene naam voor katoen met een extra lange vezellengte. Deze katoensoort wordt voornamelijk geteeld in de Verenigde Staten, Australië en Peru. Op deze plekken kan de katoen profiteren van een lang groeiseizoen in een warm en droog klimaat.

De grootste verschillen tussen Pima Katoen en gewoon katoen zijn de langere vezellengte, de sterkte van de vezel en de fijnheid van de vezel. Met Pima katoen kunnen er fijne garens gesponnen worden, die verwerkt worden in zachtere, fijnere en luxueuze stoffen.

Karakteristieken
De vezels van Pima Katoen zijn 35% langer. Hierdoor is de stof zachter en glanst het meer. Ook steken er minder vezeluiteinden uit, waardoor de stof minder pilt onder invloed van wrijving. Producten gemaakt van Pima katoen gaan langer mee, doordat de vezels sterker zijn dan gewone katoenvezels. Ook blijft de kleur van kledingstukken langer mooi, doordat Pima katoen de kleur beter absorbeert en vasthoudt.

Goed om te weten
Een experimentele boerderij in Arizona ontwikkelde een bijzonder sterke en zachte katoensoort met extra lange vezels. Deze katoensoort werd Pima genoemd, ter ere van de Pima indianen die de katoensoort ontwikkelde in Amerika.

Wasadvies
Supima katoen moet gewassen worden op 30°C. Het mag niet gestreken worden en moet op lage temperatuur gedroogd worden.

Bron: www.supima.com

Lees meer
Lees minder
Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden