op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry

Duurzame herenkleding

Duurzame herenkleding

Denken wij met alles wat wij doen voldoende aan de volgende generatie en de toekomst van de aarde? Dat geldt vanzelfsprekend ook voor herenkleding. Gelukkig houden de grote, internationale merken steeds meer rekening met een duurzame wijze van ontwerpen, produceren en distribueren.

Duurzame herenkleding

 

Niets is zo actueel als het thema duurzaamheid. Denken wij met alles wat wij doen voldoende aan de volgende generatie en de toekomst van de aarde? Dat geldt vanzelfsprekend ook voor herenkleding. Gelukkig houden de grote, internationale merken steeds meer rekening met een duurzame wijze van ontwerpen, produceren en distribueren. Als belangrijke reseller van herenkleding besteedt shirtsupplier.nl hier in deze blog aandacht aan.


Productie van duurzame herenkleding

Uitgangspunt bij het ontwerpen en produceren van duurzame herenkleding is dat gebruik wordt gemaakt van biologisch katoen. Alternatief is het gebruik van andere grondstoffen die milieuvriendelijk zijn, zoals bamboe of tengel. Onder duurzaamheid in relatie tot kleding wordt ook verstaan dat voor de productie mensen worden ingezet die niet worden uitgebuit en werken onder fatsoenlijke omstandigheden. Verder is van belang dat er geen gebruik gemaakt van giftige stoffen en dat de herenkleding wordt verpakt in gerecyclede materialen, die opnieuw kunnen worden gerecycled nadat de klant het heeft uitgepakt.

Voor veel topmerken is het uitdaging om deze wijze van duurzaam produceren door te voeren en toch nog kans de zien om de herenkleding te kunnen leveren tegen een betaalbare prijs. Hieronder lichten wij toe welke stappen deze merken inmiddels hebben gezet. En wat de betaalbaarheid betreft: u profiteert bij shirtsupplier.nl altijd van korting en aantrekkelijke prijzen!


Duurzaamheid volgens Gant

De visie van Gant is om van de wereld een mooiere plek te maken. Gant streeft ernaar om producten te maken die tijdloos en van hoge kwaliteit zijn, en waar de koper die het draagt lang plezier aan beleeft. Het merk is biobased en produceert herenkleding met duurzame plantaardige materialen. Gant zegt ethisch, ecologisch en sociaal verantwoord te ondernemen. Als basis daarvoor gelden water, product, mensen, partnerschappen, planeet en de 7 Regels.

Gant geeft hiermee uitvoering aan de ethische, ecologische en sociale verantwoordelijkheden van het merk. Erkend wordt te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame maatschappij en de overtuiging dat een bewuste, duurzame benadering van mooie producten ontwerpen de toekomst is van goed ondernemen. Rapporteren is in dit verband een belangrijke middel om transparantie te creëren, vooruitgang te meten en externe belanghebbenden te betrekken bij het streven naar duurzaamheid. Gant publiceert daartoe jaarlijks een sustainability report.


Duurzame herenmode van Lacoste, NZA en Fred Perry

Samengebracht onder het begrip Durable Elegance kiest Lacoste voor de beloftes solidariteit, gelijkheid en circulariteit. Duurzame herenmode gebaseerd op waarde, houding en overweging. In een wereld die vaak benadrukt wat mensen scheidt, brengt de elegantie van Lacoste hen samen. Het merk committeert zich aan mensen, gemeenschappen en de planeet. Sinds kort publiceert ook Lacoste een een duurzaamheidsrapport.

Fred Perry zoekt duurzaamheid met name in mensen en cultuur. Zo zet dit merk zich af tegen moderne slavernij en kinderarbeid en wordt een deel van de inkomsten gedoneerd aan goede doelen in het culturele segment. Wat het gebruik van materialen betreft zet Fred Perry in op het Better Cotton Initiative. Het bedrijf wil vanaf 2024 dat 100% van het katoen is geproduceerd volgens de BCI-normen.


New Zealand Auckland produceert duurzame herenmode met respect voor de natuur. Het gebruik van duurzame grondstoffen beter voor mens, planeet en dieren, zegt NZA. Daarom verwerkt New Zealand Auckland organisch katoen en recycled polyester. Uitgangspunt voor NZA is dat herenmode minimaal 70% organisch katoen respectievelijk 20% recycled polyester in zich heeft.


Ook Baileys, Giordano en Thomas Maine zijn duurzaam

De merken die door de Nederlandse Verweij-groep worden geproduceerd, kenmerken zich al langer door ontwerp, fabricage en distributie die het label duurzaam verdienen. De collectie vesten, truien en poloshirts van Baileys komt tot stand met gewassen katoen en duurzame garen.

Giordano en zijn team zijn zich er van bewust van dat de kledingindustrie een grote impact heeft op ons milieu. De missie luidt: Het gezamenlijk werken aan het verbeteren van de wereld en arbeidsomstandigheden in de modebranche. Daarom streeft Giordano ernaar om alle bedrijfsprocessen te verduurzamen. Zodat herenkleding duurzamer geproduceerd wordt, wat bijdraagt aan een betere wereld.

Thomas Maine tenslotte richt zich op een eerlijke en duurzame kledingkast voor herenmode. Bekijk de collecties van de verschillende merken om per product te zien welke materialen zijn gebruikt en welke specificaties van toepassing zijn wat betreft duurzaamheid.

 

op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry