op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry

Wollen vesten en truien voor heren

Wollen vesten en truien voor heren

Niets draagt zo comfortabel als een wollen vest of trui. Zowel vesten en truien kunnen door heren stijlvol worden gedragen in combinatie met een mooi overhemd.

 

Wollen vesten en truien

Als de ‘R’ in de maand zit, en dat zit de ‘R’ acht maanden per jaar, draagt niets zo comfortabel als een wollen vest of trui. Zowel vesten en truien kunnen door heren stijlvol worden gedragen in combinatie met een mooi overhemd. Omdat er veel verschillende soorten wollen vesten en truien bestaan, besteden wij in deze blog aandacht aan de productie van wol en het gebruik ervan in herenmode.


De productie van wol


Wol vindt zijn oorsprong in de vacht van sommige diersoorten. Een bekend voorbeeld zijn schapen. De wol van schapen heeft schubben, waardoor er zaden en takjes in blijven hangen. Hierdoor wordt de huid van het schaap beschermd tegen beschadigingen. Anders dan een koe of paard kan een schaap zonder schade door doornige begroeiing lopen. Ook kan een schaap dankzij de wol zichzelf goed warm houden. Dit is het gevolg van de isolerende werking doordat wol gekroesd is, met tot twintig bochten per 2,5 centimeter. De schubben en de kroes zorgen ervoor dat wol gemakkelijk gesponnen kan worden. De vezels haken namelijk gemakkelijk in elkaar en blijven daarna aan elkaar vastzitten.

Wol heeft van nature een hoge elasticiteit. Dit betekent dat wol een min of meer natuurlijke beweging heeft om terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is dus een veerkrachtige vezel, waardoor wollen kleding zacht aanvoelt.


Soorten wol voor vesten en truien

Een bekende soort is natuurlijk lamswol. Dit is wol die 50 millimeter of korter is vanaf het eerste scheren van een schaap, rond de leeftijd van zeven maanden. Lamswol is zacht, elastisch en glad en wordt gebruikt in onder andere herenmode. In de collectie van shirtsupplier.nl vindt u meer dan 200 vesten en truien voor heren die gemaakt zijn van lamswol.

Merinowol is afkomstig van het merinosschaap, het meest voorkomende schapenras ter wereld. Australie is de grootste producent van merinowol. Deze wol laat zich gemakkelijk en veelzijdig verwerken in herenkleding. Stijlvolle mannen kunnen kiezen uit circa 500 Merino wol vesten en truien van verschillende merken.

Cashmere wol vindt zijn oorsprong in het gebied Kasjmir in India, Pakistan en China. Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen. Cashmere is een type wol afkomstig van de Kasjmirgeit. De Kasjmirwol (zoals Cashmere wol ook wel wordt genoemd) onderscheidt zich van andere wolsoorten door een fijne en zeer zachte, soepele vezel, 19 tot minder dan 12 µm. U treft cashmere wollen vesten en truien voor heren aan in het hogere segment van onze collectie.

 

Merken met wollen herenkleding

Naast het gebruik van wol in vesten en truien wordt wol door een aantal merken verwerkt in bijvoorbeeld flanellen overhemden. Zo kunt u kiezen voor warme wollen, comfortabele herenkleding van Giordano: jasjes, sjaals, overhemden en truien. Baileys biedt keuze uit honderden wollen vesten, zippers en truien. Ook in sommige poloshirts en overhemden van Thomas Maine is wol verwerkt, evenals in de truien met v-hals en ronde hals, vesten en coltruien van dit merk.

Wol is ook een belangrijk bestandsdeel voor de truien van Gant en in de zippers en coltruien van Cavallaro. De collectie van R2 Amsterdam biedt 100 procent wollen overhemden en de wollen truien van Olymp zijn beschikbaar als ronde hals en V-hals in verschillende kleuren.


Wollen vesten en truien in de sale

Hoewel wollen vesten en truien voor heren vooral prominent aanwezig zijn in de collectie voor de herfst en wintermaanden, biedt shirtsupplier.nl ook altijd een ruime keuze in wollen kleuren, maten en modellen voor het voorjaar en de zomer. Tegen het eind van het seizoen komen de wollen vesten en truien in de sale, net als andere artikelen in de collectie. Vaak zijn dan niet alle kleuren, maten en modellen meer beschikbaar. Om te profiteren van de uitverkoop verdient het daarom aanbeveling om regelmatig de vesten in de sale en truien in de sale te bekijken!

 

op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry