op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry

Pique

  • Geplaatst op
  • Door Team Shirtsupplier.nl
Pique

Door de open structuur van pique stof dragen de overhemden en polo's gemaakt van deze stof zeer comfortabel. De kleding ademt en is perfect om netjes gekleed naar het werk te gaan.

 

Pique

 

De zomer (en de vakantie) met korte broeken en polo’s zijn voor velen alweer achter ons. (Weer) aan het werk en dus zakelijke kleding zoals overhemden, pantalons, jeans en colbertjes zijn nu de dagelijkse keuze. Maar het vroege najaar kent nog weken van rustig en warm weer. Dan is het fijn om comfortabele, ademende kleding en toch netjes gekleed naar het werk te gaan. De oplossing? 

Pique katoenen overhemden! Een combinatie van een polo en een overhemd eigenlijk. De Pique overhemden zijn een genot om te dragen voor de heren. Ademend door de open structuur van de stof waardoor het minder warm aanvoelt maar stevig genoeg om de hele dag perfect mooi te blijven zitten waardoor het niet casual overkomt en het is goed te combineren met een colbert of maakt de combinatie met een jeans wat formeler. 

 

Maar wat is Pique eigenlijk?

Wanneer je van voetbal houdt denken de mannen al snel aan de mascotte Pique (Jalepeño peper met sombrero) van het wk voetbal van ’86 in de kleuren van de Mexicaanse vlag of aan Gerard Piqué, prof voetballer van FC Barcelona. De dames denken eerder aan 'Is dat niet de ex-man van Shakira?' (Colombiaanse zangeres met wereldhits als Whenever, Wherever en Underneath your clothes.)

Maar het gaat hier natuurlijk over stof. Of beter gezegd de weving van een stof. In het Engeland van de 18e eeuw was er een enorme opkomst van de katoenindustrie in Lancashire. In die tijd was er veel vraag naar luxe geribbelde Provencaalse quilts uit Frankrijk. Deze quilts bestonden uit meerdere lagen op elkaar genaaid textiel. In die tijd pakte de fabrieken deze vraag op door deze luxe quilts te imiteren en zochten een techniek die dit mogelijk maakte. Het werd de breitechniek piqué. Destijds bekend onder de naam Marcella (komt af van Marseille). Deze breitechniek was machinaal toe te passen en het groeide uit tot een populaire keuze voor overhemdstoffen.

 

Pique kleding

Eind 18e eeuw begin 19e eeuw werd de stof vooral voor sportkleding gebruikt. Kleding voor tennis en cricket. Toen nog lange mouwen maar dat bleek niet praktisch te zijn en kwam tennis legende Lacoste met een eigen polo shirt met korte mouwen van ademende jersey piqué stof. Et voilà het sportmerk Lacoste is geboren. Sindsdien is de polo niet meer weg te denken uit de sport en de mode!


Shirtsupplier.nl heeft veel items die gemaakt zijn van pique katoen. Neem de nieuwe collectie van Desoto van piqué heren overhemden met lange mouw mooie shirts met knoopsluiting in verschillende effen kleuren. Wat te denken van de polo’s met lange of korte mouw van Baileys? Maar ook Fred Perry en Lacoste hebben sportieve polo’s die op het sportveld of daarbuiten gedragen kunnen worden. 

Kortom er is heel veel keus bij shirtsupplier.nl in shirts gemaakt van pique. Dit komt omdat de stof maakt dat het zeer comfortabel draagt. Op warme dagen ervaar je de warmte minder door de open structuur van het piqué katoen maar is de stof stevig genoeg om de hele dag mooi te blijven.

Vergeet niet op de startpagina van shirtsupplier.nl te kijken of er kortingen zijn! Meestal is er wel een aantrekkelijke korting van toepassing op artikelen in de sale of per merk. 

 

op afspraak bestelling ophalen in Amstelveen
Veilig Betalen met iDeal, PayPal en Klarna
Topmerken Thomas Maine, Cavallaro, Desoto
Topmerken Gant, NZA, Fred Perry