Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden

De uitverkoop van herenkleding

  • Geplaatst op
  • Door Team Shirtsupplier.nl
  • Geplaatst in sale
De uitverkoop van herenkleding

In geen enkele branche speelt de uitverkoop zo’n grote rol als in fashion. In deze blog beschrijven wij daar de redenen van en besteden wij aandacht aan de koopjes die bij Shirtsupplier.nl te scoren zijn voor herenkleding zoals overhemden, polo’s, truien en vesten.

 

De uitverkoop van herenkleding

In geen enkele branche speelt de uitverkoop zo’n grote rol als in fashion. In deze blog beschrijven wij daar de redenen van en besteden wij aandacht aan de koopjes die bij Shirtsupplier.nl te scoren zijn voor herenkleding zoals overhemden, polo’s, truien en vesten.

 

Start van de opruiming

Uitverkoop wordt ook wel opruiming genoemd, of sale. Deze uitingen worden veel gebruikt in advertenties, online, in folders en etalages. Omdat een opruiming vaak een beperkte looptijd kent, én een beperkte voorraad, is dat voor veel consumenten het sein om snel toe te slaan. In fashion en schoenen is bij de start van de uitverkoop vaak nog voldoende voorraad van alle kleuren en maten, maar omdat verkochte modellen niet meer worden aangevuld verdwijnt de keuze al in de eerste dagen van de sale. Op is dan ook werkelijk op.

 

Traditioneel vindt de uitverkoop plaats in de maanden januari en juli, hoewel de tendens wel is dat de startdatum steeds verder naar voren verschuift. De opruiming is voor wat betreft kleding ook illustratief voor de seizoenen. De collectie voor de herfst en de winter wordt gepresenteerd in augustus en vindt tot Kerstmis vanzelf zijn weg naar de consument. Vanaf de jaarwisseling hebben veel mensen de kleding in huis waar ze de winter mee doorkomen. Van oudsher verkoopt de (web-)winkelier dan de maten en modellen uit die hij te veel heeft ingekocht en waarvan hij verwacht dat ze het jaar erop niet meer in de mode zullen zijn.    

 

De zomercollectie hangt vanaf februari in de (virtuele) rekken. Het seizoen hiervoor is precies gespiegeld. In mei en juni hebben de meeste consumenten hun (korte) broeken, shirts en overhemden met korte mouwen aangeschaft. In juli, als de vakantie aanbreken, weet de (web-)winkelier dat hij van deze collectie niet veel meer vanzelf zal verkopen, terwijl hij wel ruimte moet maken omdat de merkfabrikanten aan het eind van de zomer de modellen voor de herfst gaan uitleveren. Aantrekkelijke aanbiedingen in de opruiming helpen hem daarbij.

 

Meer redenen voor uitverkoop

In fashion en in andere branches kunnen meer redenen zijn voor een uitverkoop. Een (web-)winkelier kan dat bijvoorbeeld doen om zijn naamsbekendheid te vergroten, of juist zijn naam te vestigen als prijsvechter. Het kan ook zijn dat de opslag van bepaalde goederen eenvoudig te duur is, waardoor het bedrijfseconomisch verstandiger is om ze met korting te verkopen voordat ze opgeslagen moeten worden.

 

Er kan natuurlijk ook sprake zijn van artikelen die onderhevig zijn aan snelle innovatie, zoals computers en smartphones. Door deze artikelen in de uitverkoop te doen, creëert de ondernemer financiële ruimte en plek in zijn (web)winkel om steeds de laatste techniek aan te kunnen bieden. Natuurlijk kan ook een tijdelijke sluiting van een winkel, bijvoorbeeld vanwege een verbouwing, of het definitief sluiten reden zijn voor een opruiming met koopjes.

 

Opruiming bij Shirtsupplier.nl

Bij Shirtsupplier.nl vindt u de grootste collectie Italiaanse overhemden met lange mouwen, korte mouwen, polo’s, mooie heren truien en warme vesten. Het hele jaar door kunt u profiteren van koopjes via de sale-pagina op onze website. Verder is het gebruikelijk dat wij, in samenwerking met de fabrikanten en importeurs van topmerken, vanaf medio december tot eind januari een extra opruiming doen van de wintercollectie en vanaf medio juni tot eind juli van de zomercollectie.

 

Tijdens die opruiming kan uw korting oplopen tot 70 procent van de prijs in de winkel. Dat betekent maximaal voordeel voor Giordano Regular Fit, Baileys, Thomas Maine, R2 Amsterdam, Olymp, Cavallaro en British Indigo. Volg de link per merk om de actuele aanbiedingen in de uitverkoop te bekijken. De voorraad van deze modellen is vaak beperkt, dus plaats snel uw bestelling. Ook tijdens de opruiming geldt dat Shirtsupplier.nl gratis bezorgd. 

Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden