Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden

Overhemden in grote maten

Overhemden in grote maten

Iedere man die een pondje meer meedraagt dan afgetrainde topsporters kent het probleem: waar en hoe kan ik het beste shoppen om leuke, passende herenkleding te kopen? Broeken, shirts en overhemden die comfortabel zitten maar toch zorgen voor een strak uiterlijk. In deze blog vertellen wij er meer over.

 

Pasvormen en maattabellen voor overhemden

Om de juiste maat te bepalen gaat het bij kopen van overhemden om een aantal zaken. De boordmaat (vooral van belang als u een stropdas draagt), de lengte, breedte (de afstand van oksel tot oksel) en vooral voor de grote maten geldt de omvang. Die berekent u door ter hoogte van de navel uw volledige buikomvang te meten en daar 10 centimeter bij op te tellen. De uitkomst deelt u vervolgens door twee.

 

We nemen een voorbeeld uit de praktijk: stel dat uw buikomvang 118 centimeter meet. Om de juiste maat te bepalen telt u daar 10 centimeter bij. Dan komt u aan 128, gedeeld door 2 is 64. Dan is voor u een XXL-overhemd de juiste keuze. Hoe groter de maat, hoe groter ook de afstand tussen de oksels, de lengte van de mouwen en de lengte vanaf de kraag. Voor de merken Giordano en Thomas Maine hebben wij dat uitgewerkt in maattabellen. Zie hieronder de maattabel van Thomas Maine.

 

Regular fit, modern fit, tailored fit, comfort fit en slim fit

Een andere, vaak gebruikte indeling is die naar pasvormen. Laten we eens kijken welke van de regular fit, modern fit, tailored fit, comfort fit en slim fit overhemden geschikt zijn voor mannen die grotere maten dragen. Slim fit, ook wel body fit genoemd, is strak getailleerd en kenmerkt zich door de slank gesneden pasvorm. Tailored fit overhemden zijn middelslank en net wat wijder om te dragen, maar nog altijd strakker dan de normale pasvorm. Dus zowel slim fit als tailored fit valt af als u op zoek bent naar een grotere maat.

 

Modern Fit overhemden zijn licht getailleerd. Een plooi aan de achterzijde zorgt voor draagcomfort. Het is daardoor een populaire pasvorm, bijvoorbeeld voor mannen met maat XL. Hebt u meer ruimte nodig, dan is regular fit een goede keuze. Deze overhemden zijn slechts een heel klein beetje getailleerd. Tenslotte de wijde overhemden, waar de afstand tussen de oksels (vrijwel) hetzelfde is als de afstand op de buik. Dat zijn de comfort fit overhemden, met aan beide kanten bij de schouders een extra plooi voor meer bewegingsvrijheid.

 

Overhemden in de maten XXL, 3XL, 4XL en 5XL

Regular fit en comfort fit overhemden worden meestal verkocht in de maten XXL, 3XL, 4XL en 5XL. Het gaat erom dat shirts in algemene zin het prettigste dragen als u er voldoende ruimte in heeft. Dat geldt ook voor de boordmaten, zeker in combinatie met een stropdas. Maak in dat geval uw keuze uit de boordmaten 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 en 50.

 

Shirtsupplier.nl heeft in Nederland en België het grootste aanbod van overhemden in de maten XXL, 3XL, 4XL en 5XL. Wij leveren alleen topmerken. Naar de winkel komen en passen in kleine pashokjes is niet nodig. Door gebruik te maken van de filters in onze webshop kunt u eenvoudig selecteren op grotere maten, pasvormen en boordmaten.   

 

Merken grote overhemden voor heren

Stijlvolle mannen kleden zich in Italiaanse overhemden, ook als zij een grotere maat hebben. Hieronder treft u snelkoppelingen aan naar een aantal merken:

 

Giordano Regular Fit met lange mouwen

Giordano Regular Fit met korte mouwen

Thomas Maine

Olymp Comfort Fit

R2 Amsterdam

Ledûb

John Miller

 

Naast overhemden levert Shirtsupplier.nl ook mooie herenpolo’s, truien, vesten en zwembroeken in grote maten. Alle bestellingen worden door ons snel, veilig en gratis thuisbezorgd.

Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden