Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden

Techno stretch overhemden trend najaar 2020

Techno stretch overhemden trend najaar 2020

Comfort wordt bij herenkleding steeds belangrijker. Kleding wordt sportiever gedragen, mag strakker zitten, maar moet wel comfort geven in het dragen. De termen stretch en jersey stretch komen steeds vaker voor en worden steeds vaker in overhemden collecties gebruikt.

Jersey stretch overhemden

Graag leggen wij u uit wat de verschillen zijn tussen de jersey stretch overhemden. Het merk Desoto is pionier op het gebied van jersey overhemden. Desoto jersey overhemden hebben een raglan mouwinzet die zorgt voor extra comfort bij de schouders zorgt. Daarnaast is de stof van de Desoto overhemden vergelijkbaar met de stof die ook gebruikt wordt voor T-shirts.

Desoto overhemden worden ook wel flex shirts genoemd, ze zijn altijd gemaakt van 100 procent katoen, de overhemden hoeven niet gestreken te worden, er is géén chemische behandeling van de stof geweest en de overhemden worden in Oost-Europa gemaakt, nadat het ontwerp in Duitsland heeft plaatsgevonden.

Desoto en Olymp

Naast Desoto heeft Olymp vanaf nu ook jersey overhemden in de collectie. Deze Olymp overhemden worden 24 Seven Dynamic Flex Jersey all-time shirts genoemd. Het kenmerk van deze overhemden is dat de shirts gemaakt zijn van 92 procent katoen en 8 procent elastan. De Olymp jersey overhemden zijn zacht van stof, rekbaar, goed ademend, drogen snel en zijn makkelijk te strijken. De Olymp overhemden hebben het comfort van een T-shirt en de stijl van een overhemd. De Olymp overhemden worden omgevings- en klimaatvriendelijk gemaakt dankzij waterbesparing en CO2 neutraal produceren.

De 24 seven dynamic flex jersey overhemden zijn leverbaar in de pasvormen modern fit en level 5 body fit. Beide pasvormen zijn beschikbaar in donkerblauw, grijs, zwart, bordeauxrood, wit en donkerblauw. Naast de pasvormen modern fit en body fit, is er ook nog de extra slim fit pasvorm, de level six pasvorm. De level six pasvorm van de 24 seven-serie is verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, zwart, donkergroen, bordeuaxrood, wit en lichtblauw. De overhemden bestaan voor 86 procent uit polyamide en voor 14 procent uit elastan.

Jersey stoffen uit Italië

Jersey stoffen die uit Italië komen en waarvan de Thomas Maine tailored fit overhemden worden gemaakt zijn de techno stretch stoffen van Albini 1876 en Canclini 1925. De Albini 1876 overhemden zijn gemaakt van 89 procent katoen en 11 procent elastan. De techno shirts van Albini zijn technische stoffen die strijkvrij, easy care, wrinkle free, ademend, 4-way stretch, geurvrij en UV-bescherming hebben. Dit geldt ook voor de Canclini overhemden, waarbij de techno shirts van Canclini zijn gemaakt van 73 procent polyamide nylon en 27 procent elastan. Een andere wever van knitted geweven jersey overhemden is Tessilmaglia. Dit Italiaanse familiebedrijf is gespecialiseerd in geprinte knitted overhemden.

Canclini maakt de beste techno stretch overhemden. De lichtheid en soepelheid van de stoffen zorgt ervoor dat als je eenmaal Thomas Maine of John Miller overhemden van Canclini stof gewend bent om te dragen, je alleen nog maar Thomas Maine of John Miller overhemden van Canclini stof wilt dragen. Kenmerkend ook van de Canclini en Albini techno stretch overhemden is dat zowel de uni stoffen, als ook de ruiten en strepen, geprint zijn op de stof. Dit is een technisch ingewikkeld proces, waarin de Italiaanse stoffenwevers Canclino en Albini zich echt onderscheiden. De Italiaanse stoffenwever Leggiuno is ook een begrip onder liefhebbers van overhemden, waarbij Leggiuno zich gespecialiseerd heeft in het maken van de mooiste kwaliteit Italiaanse stoffen, waarop de meest unieke prints op geprint kunnen worden.

R2 jersey stretch overhemden kopen

Binnen de nieuwe collectie overhemden van R2 Amsterdam is er speciale aandacht voor de Travel Collection Explorer. Deze collectie R2 Amsterdam Travel Explorer bestaat uit jersey 4 way stretch overhemden die ademen, snel drogen en niet gestreken hoeven te worden. Deze overhemden zijn geschikt om zowel zakelijk als privé te dragen en verkrijgbaar in de kleuren donkerblauw, donkergroen, wit en een donkerblauwe print in het boordmodel 1knoops wide spread.

De mooiste jersey stretch overhemden kopen kan eenvoudig online bij Shirtsupplier.nl. Beschikbaar in een groot aantal merken, maten en kleuren en pasvormen. Bestelde jersey stretch overhemden worden de volgende dag gratis thuisbezorgd.

Nieuwste collecties
Gratis Bezorging
Veilig Betalen
Italiaanse overhemden